Bemutatkozás

Megalakulás és háttér: Az Aspectus Architect Zrt. (korábban Wing Tervező Zrt.) a Colosseum-Art Kft. építész tervezőiroda munkatársainak átvételével 1999-ben alakult, a Wallis csoporttal való, több éves együttműködés után.
Az első közös ingatlanfejlesztések, mint a BMW és Saab autószalon- szervizek (1995), Danubius I. és Danubius II. irodaházak (1997-1999) szakmai és anyagi elismerést hoztak, de a hatékonyság növelése érdekében szükségessé vált a tervezőiroda Wallis csoportba integrálása, ami Kóbor Miklós vezérigazgató irányításával megtörtént 1999-ben. Danubius III és Polar Center spekulatív irodaházak, valamint az OTP Bank Babér utcai központi épülete, ezen időszak jelentősebb megvalósult munkái.
2003-ban Bajzik Zsófia került a vezérigazgatói székbe az akkor már 16-18 fős irodában, amit 2006-ban a tervezés irányítását kezdetektől végző Szerdahelyi László vett át és folytat jelenleg is.
A Wallis-csoport nagy beruházásai, mint az Átrium Park mellet sok ipari fejlesztés indult, East Gate Business Park ahol a PM, GE multinacionális cégek épületei találhatóak, illetve külső megrendelések, mint a Zwack gyártó üzem, Ares csarnok, OSZK raktár épülete.
Együttműködés alakult ki más ingatlanberuházókkal, melynek eredményeként az Oxygen Wellness Központ hálózat komplexumainak fejlesztése indult és jelenleg a harmadik Czakó utcai épület kivitelezése zajlik, illetve irodaház tervezése kezdődött a B&V csoport számára is. Párhuzamosan más tervezőirodákkal közösen több pályázaton sikeres eredmények születtek, mint a Bosnyák tér rendezése (I. helyezés), Hajós Alfréd uszoda bővítése (II. helyezés), a megvalósult Corvinus Egyetem új épülete és az egri Agria Park bevásárló centrum.
Az iroda kapacitását több feldolgozó iroda segíti az építészet egyes speciális területein, így a tervezési folyamat kézben tartásával az iroda vezetőtervezőinek maximális lehetősége van a részletek, design tökéletesítésében, a határidők pontos betartása mellett. A közreműködő szaktervező irodák ma szintén a tervezői piac meghatározó szereplői, az adott területen sok szakembert, nívós referenciákat felvonultatva.
A megrendelőink elégedettségét nem csak az újabb megbízások bizonyítják, hanem szakmai díjak is, amik a létrejövő épületek magas színvonalának legjobb bizonyítékai.
A nemzetközi Construction & Investment Journal 2008-ban két kategóriában első helyezést adott át a WING-nek. Az év legjobb irodaparkja és az év legjobb bevásárló centruma kategóriában az Átrium Park, és az Agria Park fejlesztései kaptak elismerést. A Corvinus Egyetem új épülete építőipari nívódíjban részesült.

Tevékenységi kör:Tevékenységi körébe bele tartozik bármilyen tervezői feladat elvégzése a koncepciótervtől a megvalósulási dokumentációig, a bontási tervektől a meglévő épületek felmérési dokumentációjának elkészítéséig, felölelve minden szakági tervezői feladatot.
Az építési engedély beszerzése, a hatósági engedélyeztetések intézése a tervezői feladat részeként jelentkezik.

Felépítés: Cégünk kiemelt fontosságúnak tartja munkatársai munkakörülményeinek és képzettségeinek folyamatosan magas színvonalon tartását. Tervezőink munkáját a folyamatos fejlesztés alatt lévő számítógépes géppark és az azokon futtatott legfrissebb ArchiCAD szoftver segíti, a tervek dokumentálását saját nagy formátumú nyomtató-másoló-szkennelő gépeken rövid időn belül végezzük el.
Cégünknél az állandó alkalmazottak létszáma 15 fő, melyből 12 fő okleveles építészmérnök.
Az Ő munkájukat gazdasági vezető, irodavezető és műszaki asszisztens egészíti ki.

Comments are closed.