BMW Autószalon és szerviz

Tervezés éve: 2008
Területe: 2.000m2
Megrendelő: Kálvária Sugárúti Ingatlanhasznosító Kft.

A területen a meglévő Peugeot szalon mellé BMW autószalont terveztünk a SZÉSZ előírásainak megfelelően telepszerűen. A telek megközelíthetősége a Kálvária sgt. ill a Textilgyári úton már meglévő kapcsolatokon keresztül lehet elérni mind gyalogosan mind gépkocsival.
Az épülettömeg két fő részre osztható: a Kálvária sugárút felé eső bemutatóteremre és a mögötte elhelyezkedő szervizterületre. A bemutatóterem két fő részre a bejárat jobb oldalán elhelyezkedő motorértékesítés és a bejárat bal oldalán kialakított autóértékesítés. A bemutatóteremhez kapcsolódóan alakítottunk egy galériaszintet, ahol irodákat és a személyzeti kiszolgáló helyiségeket helyeztük el.
A szerviz szintén két részből tevődik össze: a vizsgasorból és 12db emelős szervízállásos szervizműhelyből.
Az épület külső megjelenésében erősen elhatárolódik a szerviz illetve értékesítő terület. A bemutatóterem szinte tejes homlokzati felületén a Kálvária sugárút felé nyit. Ezt az ?üvegdobozt? osztja asszimetrikusan a főhomlokzaton kialakított ?display wall?, mely a későbbi fejlesztésben tervezett emeleti irodaszintekhez vezető lépcsőházat foglalja magába.
A főhomlokzat déli és nyugati felületein külső alumínium árnyékoló szerkezetek jelennek meg az üvegfalak előtt. Az épület homlokzati kialakításában a vakolt falfelületek és az üvegfal dominál.

bmw

bmw

Comments are closed.