Hegyvidék Bevásárló Központ

Tervezés éve: 2009
Területe: 16.000m2
Megrendelő: WPR NONUS Kft.

A tervezéssel érintett ingatlan egy védett épületekből álló templom együttes közvetlen szomszédságában, sűrű, de szabadon álló beépítési környezet közepén található
Az új épületben változó méretű és funkciójú kereskedelmi egységek mellett, irodaterületeket és a hozzájuk tartozó kiszolgáló egységeket alakítottunk ki. Az épület szintjeinek száma 6, melyből a két alsó szinten helyezkedik el a teremgarázs, a legfelső szinten az irodaszint és a köztes szinteken kaptak helyet a kereskedelmi egységek. Az áruszállítás a Szendi Árok felőli közút kapcsolaton keresztül elérhető gazdasági udvarban történik. A belső átrium nagy üvegtetője fényt, a szintenként növekvő födémáttörései pedig az átláthatóságot biztosítják, galériák kialakítását teszik lehetővé.Az épület egységei, bérleményei egy központi átriumra szerveződnek, melyek a tömegalakításban is megjelennek.
Az épület homlokzatainak tagolásait a környező beépítés tömegeihez igazítottuk. Így alakult ki egy kis ?üvegdoboz ? az Apor-Szendi Árok sarkon, melyet körbeölel a nemesvakolattal kialakított ?L? alakú épülettömeg. A homlokzatok kialakításánál arra törekedtünk, hogy a közvetlen szomszédos társasházak felé egyszerű, visszafogott zöldfelülettel borított felületeket alakítsunk ki. A főbejáratos homlokzatokon a kifelé zárt bevásárló központokkal ellentétben törekedtünk a kisvárosias hangulatra, a kirakatok kialakításával és külső teraszos kapcsolatokkal.

hegyvidek_11.jpg

hegyvidek_11.jpg

hegyvidek_11.jpg

hegyvidek_11.jpg

hegyvidek_11.jpg

hegyvidek_11.jpg

hegyvidek_11.jpg

hegyvidek_11.jpg

hegyvidek_11.jpg

hegyvidek_11.jpg

Comments are closed.